T-HT: Pad dobiti za 2,5%

Bez autora
Jul 26 2012

Poslovni svijet je s nestrpljenjem očekivao današnje polugodišnje financijsko izvješće T-HT-a. Podaci nisu optimistični - prihod je pao za 6 posto, a neto dobit za 2,5 posto. Polugodišnja neto dobit kompanije dosegnula je 808 milijuna kuna, dok su ukupni prihodi bili 3 milijarde i 649 milijuna kuna. T-HT za to okrivljuje stalno usporavanje gospodarskog rasta u Hrvatskoj, uz daljnji rast nezaposlenosti, deflaciju plaća, pad ulaganja i rast dospjelih neplaćenih obveza u korporativnom sektoru. Koliko je standard pao, najbolje govori podatak da su se od privatnih korisnika prihodi T-HT-a smanjili za 6,5 posto, ponajprije zbog manjih prihoda od govornih usluga u pokretnoj i nepokretnoj mreži. Predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić traži od Vlade da što prije donese zakone koji bi omogućili razvoj optičke mreže, koja može potaknuti hrvatski gospodarski rast.

T-HT: Pad dobiti za 2,5%Poslovni svijet je s nestrpljenjem očekivao današnje polugodišnje financijsko izvješće T-HT-a. Podaci nisu optimistični - prihod je pao za 6 posto, a neto dobit za 2,5 posto.

Polugodišnja neto dobit kompanije dosegnula je 808 milijuna kuna, dok su ukupni prihodi bili 3 milijarde i 649 milijuna kuna.

T-HT za to okrivljuje stalno usporavanje gospodarskog rasta u Hrvatskoj, uz daljnji rast nezaposlenosti, deflaciju plaća, pad ulaganja i rast dospjelih neplaćenih obveza u korporativnom sektoru. Koliko je standard pao, najbolje govori podatak da su se od privatnih korisnika prihodi T-HT-a smanjili za 6,5 posto, ponajprije zbog manjih prihoda od govornih usluga u pokretnoj i nepokretnoj mreži.

Predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić traži od Vlade da što prije donese zakone koji bi omogućili razvoj optičke mreže, koja može potaknuti hrvatski gospodarski rast.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik